O čínských instantních nudlích

Čínské instantní polévky neboli instantní nudle jsou předvařené a obvykle sušené bloky nudlí prodávané s aromatickým práškem a/nebo s kořeněným olejem. Tento prášek či olej je dodáván v samostatném sáčku, který je přibalen k nudlím. Obsah těchto sáčku (nudle, aromatický prášek a kořeněný olej) se nakonec stejně spojí při přípravě polévky. Některé nudle jsou prodávány v kelímku a jsou připraveny rovnou ke konzumaci, takže se nemusíte o nic starat, pouze kelímek rozbalíte, zalijete horkou vodou a sníte.

Instantní nudlová polévka
Instantní nudlová polévka

Mezi hlavní složky používané v sušených nudlích jsou pšeničná mouka, palmový olej a sůl. V klasickém sáčky s aromatickým práškem pak nalezneme přísady jako je sůl, glutaman sodný, kořeni a cukr. Sušený blok nudlí byl původně vytvořen k rychlé přípravě smažených nudlí, to je taky hlavní metoda přípravy nudlí v asijských zemích, ale sušené nudle jsou také oblíbené v západních zemích.

Instantní nudle byly vynalezenu mužem jménem Monofuku Ando z firmy Nissin Foods v Japonsku. Výroba byla zahájena v roce 1958 pod obchodním názvem Chikin Ramen. V roce 1971 firma Nissin Foods představila sušené nudle v šálku z polystyrenu (v Japonsku se to označuje jako Cup Ramen). Instantní nudle jsou prodávány po celém světě pod mnoha názvy. Ramen, instantní nudlová polévka je považována jako hlavní deskriptor instantních nudlových polévek ze strany některých japonských výrobců instantních nudlových polévek. Například Ramen je v Americe synonymum pro všechny instantní nudlové výrobky. 

Instantní polévky | Všechna práva vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky