Vylepšete si instantní polévku

Návody jak si chuťově vylepšit a zpestřit klasickou čínskou polévku


ČERSTVÉ BYLINKY

 Skvělým způsobem jak si vylepšit chuť instantní polévky je přidání čerstvých bylinek. Ty posílí jak chuť polévky, tak i vůni. Můžete experimentovat s různými bylinkami a najít si tak nejchutnější kombinaci. Nezapomínejte, že kombinace bylinek v čínské kuřecí polévce nemusí být stejně dobrá jako například v hovězí čínské polévce.  


ZELENINA

To, že je zelenina zdravá všichni dobře ví. Proč si ji tedy nedopřád v instantní polévce. Navíc pokud jste vegetarián či vegan je tato bezmasá volba pro Vás skvělým řešením. Jakou zeleninu zvolit?

  • Rychle uvařená zelenina jako čerstvý špenát, řecký salát, sójové klíčky, tence nakrájené zelí, řeřicha nebo jarní cibulka. Tuto zeleninu byste měli vložit těsně před podáváním, aby zbytečně v polévce nevadla.
  • Dlouho vařená zelenina jako je brokolice, květák, hrachové lusky, hrášek, strouhaná mrkev a jakákoliv další zelenina, která Vám chutná a máte ji na zahrádce. U této zeleniny si musíte načasovat sami, kdy ji vložit do polévky.
  • Poslední je mražená zelenina, která je mnohdy po přidání do instantní polévky lepší než čerstvá zelenina. To platí zejména u kukuřice a hrášku. Mraženou zeleninu můžete rozrazit pod horkou vodou z kohoutku a poté ji rovnou přidat do horké polévky.



VEJCE

Že jste o této přísadě do instantní čínské polévky ještě neslyšeli? Vejce je běžnou přísadou do čínských polévek. Vejce můžete udělat natvrdo a pokrájet na kousky do polévky nebo můžete čínskou polévku vařit se syrovým vejcem, aby byla polévka hustější. Vejce navíc obsahuje velké množství proteinu


ČESNEK, ZÁZVOR, CIBULE

Tyto tři ingredience zaručeně zvýrazní chuť instantní polévky a jen vy si určíte jak hodně to bude. Jednoduše jednu z těchto přísad nebo rovnou všechny vložte do horké polévky a nechce je působit. Budete překvapeni kolik nových chutí objevíte.


MASO

Máloco posune na vyšší úroveň Vaší polévku tak jako maso. Nemusíte si lámat lámat hlavu nad tím jaké? Je to jedno. Kuřecí, hovězí nebo vepřové. Všechny můžete do polévky přidat, ale samozřejmě musí být tepelně zpracované. Pokud Vám zbylo nějaké maso z včerejší večeře či obědu, tak je to to pravé na vyladění Vaší čínské polévky.


SÝR

Máte rádi sýr? Klidně ho do polévky přidejte a to jakýkoliv. Plátek eidamu, taveňák, strouhaný sýr nebo plísňový sýr jako je například brie, camembert nebo i niva. Zde se meze opravdu nekladou.

Instantní polévky | Všechna práva vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky